Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 02 september 2016, 16:52

Man aangehouden voor bedreiging, belediging en mishandeling toezichthouder

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:10 uur

ZWOLLE – Bij de politie kwam op vrijdag 2 september omstreeks 00.15 uur een melding binnen van mishandeling en belediging van toezichthouders van de gemeente.

Twee toezichthouders constateerden dat er een bus geparkeerd stond op een plaats, op het Grote Kerkplein in Zwolle, waar dit niet was toegestaan. Bij de bus stond een groep van vijf mannen. Toen de bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) de bestuurder vroegen om de bus te verplaatsen werden zij genegeerd en er kwam geen actie om de bus ergens anders te parkeren. De BOA besloot daarop om een bekeuring uit te schrijven. Hier reageerde de bestuurder van de bus wel op door hem uit te schelden met beledigende en bedreigende teksten. De toezichthouder deelde de bestuurder mede dat hij was aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De man wilde er toen vandoor gaan. Toen de toezichthouder dit probeerde te beletten kreeg hij meerdere duwen en een forse vuistklap tegen zijn middenrif. De bestuurder is in zijn bus gesprongen en met hoge snelheid weggereden.

De gealarmeerde politieagenten zijn meteen in de omgeving van het centrum gaan zoeken naar de betreffende bus en bestuurder. Tijdens het uitkijken hiernaar werden de agenten zelf ook door een man, die over de Nieuwstraat liep, beledigd. Deze man, 45 jaar uit Zwolle, hebben zij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Even later gaven de betreffende toezichthouders aan dat de man die één van hen had beledigd en mishandeld hadden zien rijden in de binnenstad. De agenten troffen deze man aan op de Melkmarkt en hebben hem buiten heterdaad aangehouden. Dit betrof een 21-jarige man uit Zwolle. De man is opgesloten voor nader verhoor.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.