Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) vr 09 september 2016, 16:07

Dronken bestuurder verzet zich tegen aanhouding

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:10 uur

HATTEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 9 september heeft de politie een 31-jarige man uit Wapenveld in Hattem aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Ook verzette de man zich tegen zijn aanhouding en probeerde hij een agent te trappen.

De politie zag de man rond middernacht rijden op de Nieuweweg in Hattem, op de verkeerde weghelft, en wilde hem ter controle staande houden. Op het stopteken werd niet gereageerd door de bestuurder, pas toen de politie de zwaailampen aanzette, stopte de bestuurder. Toen de bestuurder uitstapte was direct duidelijk dat hij teveel gedronken had. De blaastest bevestigde dit.

Onderweg naar het politiebureau reed de politie langs het huis van de man zodat deze zijn ID kon ophalen. Op de oprit ging de Wapenvelder ineens in verzet en probeerde hij zich aan zijn aanhouding te onttrekken. De man werd geboeid maar probeerde ook na het boeien nog een agent te trappen. De man is met gepast geweld onder controle gebracht en naar het politiebureau vervoerd.

Bij de ademanalyse blies hij 930 ug/l, ruim vier keer meer dan maximaal is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

112 Hattem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Hattem lees je in onze categorie 112 Nieuws Hattem. Alle 112 alarmeringen uit Hattem kan je live volgen via 112 meldingen Hattem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.