Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 oktober 2016, 16:59

Edese inbrekers opgepakt na melding alerte getuige

Laatste update: 22 aug 2021 17:11 uur

HEERDE – Twee mannen uit Ede en Zutphen en een vrouw uit Dieren zijn donderdag aan het begin van de avond aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan de Christinalaan in Heerde eerder die middag. Na de inbraak was door een alerte getuige het kenteken van de auto genoteerd, waardoor de politie de auto een paar uur later op de snelweg signaleerde.

De inbraak werd rond 14.50 gemeld bij de politie door een getuige, die de personen in en bij de woning had gezien en het niet vertrouwde. Ter plekke werd bij de woning inderdaad braakschade aangetroffen en er was niemand thuis. Ook kwam het signalement deels overeen met een insluiping die even daarvoor was gemeld aan de Godefriuslaan. Toen de politie arriveerde waren meerdere buurtbewoners al aan het zoeken naar de daders, maar zij bleken er al vandoor te zijn gegaan en werden niet meer aangetroffen.

Dankzij het genoteerde kenteken kwam er een paar uur later alsnog een ‘hit’ via een ANPR voertuig van de politie (automatic numberplate recognition), op de A28 bij Zwolle. De bewuste auto reed richting Amersfoort en is op een carpoolplaats staande gehouden, waarna de drie inzittenden aangehouden zijn. Bleek te gaan om een 31-jarige vrouw uit Ede, een 30-jarige man uit Zutphen en een 34-jarige man uit Ede.

In de auto zijn diverse spullen aangetroffen die in beslag genomen zijn, waaronder diverse gereedschappen, inclusief slotentrekkers, kleine hoeveelheden soft- en harddrugs en pepperspray.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons