Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 januari 2017, 15:59

Omstanders grijpen Zwollenaar die voertuigen wil overvallen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22:44 uur

OMMEN – Omstanders hebben in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 januari een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij twee voertuigen wilde overvallen. De verdachte raakte gewond.

Een 27-jarige man uit Hoogeveen belde rond 2.35 uur de politie. Hij vertelde dat hij daarvoor bijna was overvallen. Hij reed in een bestelbus over de Heinoseweg in de richting van de Ommerweg. Op de kruising wilde een automobilist zijn aandacht trekken. De automobilist stapte uit en bedreigde de man uit Hoogeveen omdat hij zijn bestelauto wilde hebben. De man uit Hoogeveen ging er snel vandoor, maar de automobilist zette de achtervolging in. De man uit Hoogeveen belde de politie en een collega.

Tweede poging
De automobilist reed achter de man uit Hoogeveen en ramde de bestelauto een aantal keer. Uiteindelijk kwamen beide voertuigen tot stilstand in de buurt van de rotonde tussen de Tussenweg en Ommerkanaal Oost. Een kleine vrachtauto reed op dat moment net de rotonde af, maar moest stoppen voor de auto. De automobilist probeerde de chauffeur, 56-jarige man uit Reutum, uit de kleine vrachtauto te krijgen. De chauffeur wist de verdachte af te weren.

Verzet
Ondertussen waren de man uit Hoogeveen en zijn collega uit Hardenberg ook ter plaatse en konden ze de man ondanks zijn verzet aanhouden. Tijdens de aanhouding raakte de verdachte, een 39-jarige man uit Zwolle, gewond. Agenten waren binnen tien minuten na de eerste melding ter plaatse en hebben de verdachte overgenomen. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis vanwege een hoofdwond. De politie onderzoekt de zaak.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.