Redactie 112 0 reactie(s) di 24 januari 2017, 17:16

Politie houdt twee tieners aan voor woninginbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 17:14 uur

ZWOLLE – Op maandagmiddag werd een jongeman als verdachte aangehouden voor heling van sportschoenen. De schoenen bleken vermoedelijk afkomstig van een woninginbraak. Nader onderzoek leidde op dinsdag 24 januari tot de aanhouding van een tweede jongeman.

Het verhaal begon op woensdag 23 november 2016. De aangever verloor zijn huissleutels in de wijk Stadshagen. Op vrijdag 25 november 2016 bleek dat er meerdere elektronische goederen zoals mobiele telefoons waren gestolen uit de slaapkamer van de aangever. Er was geen schade aan de woning en het vermoeden bestond dat er met de verloren sleutel toegang was verschaft tot de woning. De recherche onderzocht de inbraak. Het onderzoek kwam met de eerste aanhouding in een stroomversnelling terecht. Uit onderzoek bleek de mogelijke betrokkenheid van een andere eveneens 14-jarige jongen uit Zwolle. Hij werd dinsdagochtend aangehouden door de politie. In de woning van één van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak op 25 november jl.

De beide 14-jarige verdachten zijn ingesloten op het politiebureau in Zwolle en worden verhoord. In belang van het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld. Door de jonge leeftijd mogen ze de avond en nacht thuis doorbrengen en moeten zij zich indien nodig weer melden aan het bureau. De goederen zullen weer worden teruggegeven aan de aangever. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.