Redactie 112 0 reactie(s) za 04 februari 2017, 18:51

School insluiper binnenkort voor de rechter

Laatste update: 1 jaar geleden

EDE – Een 24 jarige man uit Amsterdam moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Hij vertrok meerdere keren uit Amsterdam ‘verkleed’ als student om bij diverse scholen in te sluipen. Zo heeft justitie hard bewijs voor 19 diefstallen. Deze werden gepleegd in Oost Nederland (Zwolle, Kampen, Ede), maar ook daarbuiten (Amersfoort, Heerhugowaard, Wassenaar, Baarn, Houten, Hillegom, Bergen, Bussum, Oegstgeest, Overveen, Hoorn, Hilversum en Bloemendaal).

In Ede sloeg de man toe bij het Groenhorst college en Het Pallas Athene college. Dankzij een oplettende gymdocente bij het Pallas Athene college werd hij betrapt in het gymlokaal en kon hij met behulp van de camera’s worden herkend.

De 24 jarige man moet zich verantwoorden voor in totaal 21 insluipingen in kleedkamers van scholen en of sportclubs. De buit bedroeg telefoons, laptops, geld en portemonnees van vooral kinderen.

De verdachte zit nu 286 dagen vast voor dit onderzoek en de eis van de officier gaat 651 dagen worden waarvan 365 dagen voorwaardelijk.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons