Logo 112Zwolle

Redactie 112 0 reactie(s) wo 08 maart 2017, 17:05

Autodief springt water in om aan de politie te ontkomen

Laatst bijgewerkt: zondag 17:15 uur

ZWOLLE – Tijdens de nachtelijke surveillance in Zwolle-zuid werd door agenten een gestolen voertuig gesignaleerd met twee inzittenden. Na een korte achtervolging reed de auto zich klem en kon te voet één verdachte worden aangehouden.

Rond het tijdstip 3.15 uur zagen de agenten de bewuste personenauto, een grijze Fiat Uno op de Oldenallee rijden. Tijdens de start van de dienst waren de agenten geïnformeerd over de recente diefstal. Op de Patriottenlaan wilde ze de inzittenden staandehouden. Hier leek in ieder geval de bestuurder niet aan mee te willen werken. De auto reed er hard vandoor. Na een korte achtervolging in de wijk via de Hollewandsweg reed het voertuig zich klem op de Rietbergmate. Na uitstappen renden de inzittenden en vandoor. De bestuurder sprong in het water om de agenten af te schudden. Maar door de kou verstijfde de man en kon zich amper bewegen. De agenten viste hem uit het water en brachten hem naar het bureau. Met behulp van speurhonden en de inzet van een helikopter werd gezocht naar de tweede inzittende. Deze werd helaas niet gevonden. De aangehouden verdachte betreft een 28-jarige verdachte zonder vaste woon –of verblijfplaats.

Getuigenoproep
De recherche is geïnteresseerd in aanvullende informatie. Dit richt zich vooral op getuigen die mogelijk de diefstal van de Fiat Uno zagen. Dit gebeurde maandagavond op de Assendorperdijk nabij de zijstraat de Beerninkstraat in Zwolle. Hebt u maandagavond tussen de tijdstippen 19.15 uur en 23.15 uur de diefstal van de auto gezien of weet u er meer van? Belt u dan met de politie op nummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op nummer 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.