Logo 112Zwolle

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 mei 2021, 5:12

Politie verspreidt hoax over gewijzigde WhatsApp instelling

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:41 uur

NEDERLAND – De politie waarschuwt op sociale media voor phishing, fraude en oplichting omdat WhatsApp de instellingen van groepen zou hebben aangepast: “Let op, even aanpassen. WhatsApp heeft de instellingen gewijzigd waardoor iedereen je aan een groep toe kan voegen.”

De zin ‘waardoor iedereen je aan een groep toe kunt voegen zonder dat je het weet’ is onwaar. Whatsapp heeft al sinds 2019 de optie ‘iedereen’, maar dit toevoegen aan een groep is natuurlijk nooit zonder dat je het weet. Hier krijgt iedereen een melding van. Je kan er altijd nog zelf voor kiezen om weer uit die groep te stappen.

Je kan via Instellingen > Account > Privacy > Groepen er ook voor zorgen dat alleen personen uit jouw contactenlijst jou kunnen toevoegen. Ook dan kan je alsnog zelf de uitnodiging afwijzen.

De kans dat jij slachtoffer wordt van phishing, fraude, oplichting doordat je de instelling op ‘Iedereen’ is dus niet groter dan anders.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.