Redactie overig 0 reactie(s) vr 10 december 2021, 16:29

Politie ontslaat van corruptie verdachte medewerker

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:29 uur
OOST NEDERLAND – De leiding van de eenheid Oost-Nederland heeft de medewerker die december vorig jaar werd aangehouden op verdenking van corruptie ontslagen.

De zaak tegen de medewerker komt voort uit het landelijke onderzoek naar het onderschepte versleutelde berichtenverkeer van criminelen via EncroChat. Op 3 december 2020 werd hij in zijn woning aangehouden. Er waren pittige verdenkingen tegen de man: ambtelijke corruptie, schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Na de voorgeleiding mocht hij de verdere rechtsgang in vrijheid afwachten. Het strafrechtelijk onderzoek is ondertussen afgerond. De zitting daarvan staat begin volgend jaar gepland.

Naast het strafrechtelijke onderzoek startte het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie een intern disciplinair onderzoek tegen de medewerker. Daarvoor werd hij buiten functie gesteld. Het interne onderzoek richtte zich vooral op het gedrag van de collega in relatie tot de normen en waarden van de politie. Volgens de politieleiding heeft het onderzoek voldoende feiten aan het licht gebracht die aanleiding zijn voor de zwaarste sanctie, namelijk onvoorwaardelijk strafontslag.

Beroepscode
De samenleving verwacht van politiemensen een voorbeeldfunctie. Zowel in het uniform als daarbuiten. Om medewerkers daarbij te helpen heeft de politie een beroepscode. Dit is een handleiding voor alle politiemedewerkers. In de beroepscode staan de kernwaarden van de politie en is beschreven wat die betekenen in het werk, maar ook daarbuiten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.