Logo 112Zwolle

Redactie overig 0 reactie(s) ma 04 april 2022, 16:18

Supporters gooien met vuurwerk na voetbalwedstrijd in Zwolle, 8 aanhoudingen

Laatst bijgewerkt: maandag 16:18 uur
ZWOLLE – Afgelopen zondag is tijdens een wedstrijd in het voetbalstadion van Zwolle is onrust ontstaan. Tijdens en na de wedstrijd gooiden meerdere supporters met stenen, volle blikken drinken, zwaar vuurwerk en andere spullen. Onder andere de Mobiele Eenheid (ME) is daarom ingezet. Na de wedstrijd zijn acht aanhoudingen verricht.

In het stadion werd door een grote groep met spullen en zwaar vuurwerk gegooid. Er is toen besloten om de supporters geleidelijk het stadion te laten verlaten. We konden daarnaast voorkomen dat supporters van PEC Zwolle de confrontatie aangingen met supporters van de andere club. Deze groep werd omsingeld en ook vanuit deze groep werden blikjes, zwaar vuurwerk en andere spullen gegooid naar de ME. Een agent moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis door de gegooide vuurwerkbommen.

Er zijn acht mannen uit Zwolle, Raalte en Wapenveld tussen de 18 en 48 jaar aangehouden. Meer aanhoudingen op een later moment worden niet uitgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.