Logo 112Zwolle

auto sleutels verzekering
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 20:14

Tips bij het afsluiten van een autoverzekeringen

Laatst bijgewerkt: maandag 20:14 uur

Heb je net een nieuwe of tweedehands auto gekocht? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verzekeren. Niet alleen is het verplicht om je auto te verzekeren, maar zit je er natuurlijk ook niet op te wachten dat je een ongeluk veroorzaakt en zelf voor de kosten op moet draaien. Nu is dit in het geval van enkel blikschade nog te overzien, maar wanneer er ook letselschade bij komt kijken, dan zijn de gevolgen natuurlijk niet te overzien. Zorg er daarom dus ook voor dat jij je nieuwe auto direct verzekerd om dergelijke problemen te voorkomen. Omdat het in Nederland verplicht is een WA verzekering af te sluiten, is dit ook voor veel mensen de meest gekozen verzekeringen. Helemaal wanneer je een auto hebt die al de nodige jaartjes oud is, is het vaak niet de moeite waard om deze WA+ of allrisk te verzekeren. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je bij het afsluiten van de juiste autoverzekering

Welke dekking vind je belangrijk?

Heb je een nieuwe auto uit de showroom gehaald, dan is het logisch dat je deze zo goed mogelijk verzekerd wilt hebben. Een allrisk verzekering is dan voor de hand liggend. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bij eventuele schade zelf op moet draaien voor de kosten en heb je zelfs de mogelijkheid tot het afsluiten van een nieuwwaarderegeling voor een bepaalde periode. Dat wil zeggen dat wanneer jij na één of twee jaar een ongeluk krijgt, de nieuwwaarde van de auto wordt vergoed. Nadat je voor jezelf hebt besloten welke dekking jij belangrijk vindt, is het zaak op zoek te gaan naar de juiste verzekeraar. Omdat het tegenwoordig online ontzettend eenvoudig is om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, is het verstandig om je zoektocht bij een vergelijker te beginnen.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Wanneer jij je auto wilt verzekeren, dan heb je de keuze uit tientallen verschillende verzekeraars. Het is dus goed om kritisch te kijken naar wat bij jou past. Online is je autoverzekering vergelijken daarom een goed punt om mee te starten. Op basis van de voertuiggegevens zie je dan direct in één overzicht de verschillende verzekeraars en weet je ook wat de maandelijkse kosten zijn. Wel is het goed om verder te kijken dan alleen naar de maandelijks te betalen premie. Waarom, dat vertellen we je hieronder.

Kijk naar de aanvullende voorwaarden

Een maandelijkse premie die lekker laag uitvalt, is natuurlijk ontzettend fijn. Laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal, een paar euro besparen? Toch is het wel verstandig om verder te kijken dan alleen naar de premie. De aanvullende voorwaarden bepalen namelijk voor een groot deel of een verzekering ook daadwerkelijk de voordeligste is. Je kunt je voorstellen dat wanneer je bij een eventuele schade een eigen risico hebt van 250 euro terwijl dit bij de ander 100 euro is, het misschien verstandig is om toch een paar euro meer te betalen per maand. Ook eventuele andere aanvullende voorwaarden zijn van belang om goed door te lezen, zoals de no-claimkorting bijvoorbeeld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.