Logo 112Zwolle

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 09 november 2022, 19:02

Verkeersmaatregelen binnenstad tijdens intocht Sinterklaas 2022

ZWOLLE – Zaterdag 12 november is het zover: Sinterklaas en de pieten komen per boot naar Zwolle. Ze varen via het Zwols IJsselkanaal en het Zwarte Water naar het Rodetorenplein. Daar verwelkomt burgemeester Peter Snijders ze om ongeveer 14.30 uur, samen met de Zwolse kinderen. Na een groots ontvangst en (muzikale) activiteiten gaan Sint en de pieten in optocht naar de binnenstad. De intocht en optocht hebben gevolgen voor het verkeer.

De route van de optocht is: vertrek vanaf Rodetorenplein om ongeveer 15.00 uur – Buitenkant – Vispoortenplas – Thorbeckegracht – Diezerpoortenplas – Kerkstraat – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Korte Ademhalingssteeg – aankomst op Grote Kerkplein om ongeveer 16.00 uur. Daar zijn verschillende activiteiten tussen 14.00 en 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van Stichting Evenementen Zwolle.

Gevolgen voor het verkeer

De route van de optocht is van 12.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Verkeer dat via de Nieuwstraat winkels bevoorraadt, kan dit vóór 12.00 uur en ná 17.00 uur doen.

Overige aandachtspunten:

 • Jufferenwal, Rodetorenplein, Buitenkant en Vispoortenbrug, en daarmee ook Buitenkant en Nieuwstraat: na 12.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer;
 • fietsbrug Rodetorenbrug: tussen 13.00 en 15.00 uur afgesloten;
 • Grote Kerkplein: tussen 13.00 en 17.30 uur afgesloten voor het verkeer (Sassenstraat dus niet bereikbaar via Blijmarkt – Praubstraat – Grote Kerkplein);
 • Holtenbroekerbrug (Blaloweg) en Hofvlietbrug (Pannekoekendijk): houd tussen 14.00 en 14.30 uur rekening met oponthoud;
 • Kerkstraat – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt: tussen 15.00 en 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer.
 • de routes Blijmarkt – Koestraat – Goudsteeg en Bloemendalstraat – Sassenstraat blijven beschikbaar, behalve wanneer de optocht in de Korte Ademhalingssteeg ontkoppeld wordt en via de Sassenstraat de binnenstad verlaat.

Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Parkeren

Parkeren op de parkeerplaats naast de Belgische Keizer is niet mogelijk, overige parkeerruimtes in de binnenstad blijven beschikbaar en bereikbaar.

Daarnaast is er oponthoud op de volgende plekken:

 • Q-park parkeergarage Centrum, wanneer de optocht bij Diezerpoorterbrug – Pletterstraat – Kerkstraat is;
 • Spoelstraat, voor voertuigen in de parkeervakken;
 • Buitenkant: in- en uitrijden niet mogelijk van 12.00 tot ongeveer 15.30 uur (na vertrek stoet).

Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/parkeren.

Openbaar vervoer

 • De stads- en streekbussen van en naar het station rijden via de route Eekwal – Pannekoekendijk;
 • Stadslijnen 2 en 3 rijden van begin dienst tot 17.00 uur om via Pannekoekendijk;
 • Stadslijn 4 rijdt tussen 12.00 en 17.00 uur via Pannekoekendijk in plaats van de gebruikelijke route via Wilhelminasingel – Kerkstraat.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.