Logo 112Zwolle

algemeen 0 reactie(s) wo 19 april 2023, 8:10

Verschillende soorten cilindersloten

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:41 uur

Er zijn verschillende soorten cilinderloten die in de beveiligingsindustrie worden gebruikt. Hieronder vindt u een beschrijving van de meest voorkomende soorten cilinderloten:

 1. Stiftcilinderlot: Dit type slot wordt veel gebruikt in woningen en kantoren. Het slot bestaat uit een cilinder met een aantal pinnen of stiftjes die zich in het slot bevinden. Om het slot te openen, moet de juiste sleutel worden gebruikt om de pinnen op de juiste hoogte te brengen, waardoor het slot kan draaien.
 2. Plaatschijfcilinderlot: Dit type slot lijkt op het stiftcilinderlot, maar heeft in plaats van pinnen schijven die in het slot passen. De sleutel heeft groeven die de schijven op de juiste hoogte brengen om het slot te openen.
 3. Radiaalslot: Dit type slot wordt vaak gebruikt op deuren en kasten. Het slot heeft een cilindrisch mechanisme met radiale stiften die in het slot passen. De sleutel heeft een groefpatroon dat de stiften op de juiste hoogte brengt om het slot te openen.
 4. Cilinder met hefsysteem: Dit type slot heeft een cilinder die omhoog of omlaag beweegt om het slot te openen of te sluiten. De sleutel heeft een inkeping die het hefsysteem in de cilinder bedient.
 5. Elektronisch cilinderlot: Dit type slot wordt steeds vaker gebruikt in commerciële en industriële omgevingen. Het slot wordt bediend met een elektronische sleutel of een code. Het slot maakt gebruik van een microchip om de sleutel te identificeren en te controleren of deze toegang heeft tot het slot.
 6. Meervoudig vergrendelbare cilinder: Dit type slot heeft meerdere cilinders die moeten worden geopend om het slot te ontgrendelen. Dit zorgt voor een hogere mate van beveiliging, omdat het meer dan één sleutel vereist om het slot te openen.
 7. Dubbele cilinder: Dit type slot heeft een sleutelgat aan beide zijden van de deur. Dit kan handig zijn, omdat het mogelijk maakt om de deur af te sluiten zonder dat er een sleutel aan de buitenkant van de deur zit. Het kan echter ook gevaarlijk zijn, omdat het mensen kan belemmeren om bij een noodgeval snel het huis te verlaten.

Waarom is het SKG keurmerk zo belangrijk en wat betekent het

Het SKG keurmerk is een keurmerk voor inbraakwerendheid van sloten en beslag op ramen en deuren. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke organisatie die de inbraakwerendheid van bouwproducten test en certificeert.

Een cilinderslot met SKG keurmerk is getest en gecertificeerd op inbraakwerendheid. Het keurmerk wordt uitgedrukt in sterren, waarbij een cilinderslot met 1 ster minimaal 3 minuten weerstand moet bieden tegen inbraakpogingen en een cilinderslot met 3 sterren minimaal 5 minuten weerstand moet bieden.

Naast het aantal sterren heeft het SKG keurmerk ook een classificatie op basis van de boor- en trekbeveiliging van het cilinderslot. De classificatie wordt uitgedrukt in een aantal letters: SKG **, SKG *** en SKG ****. Een SKG ** cilinderslot biedt een basis beveiliging tegen inbraak, een SKG *** cilinderslot biedt een goede beveiliging en een SKG **** cilinderslot biedt de hoogst mogelijke beveiliging.

Wat zijn de beste cilindersloten met SKG 3 sterren keurmerk

Er zijn verschillende merken van cilindersloten met SKG 3 sterren keurmerk die vergelijkbaar zijn met M&C. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. M&C Condor: Dit cilinderslot van M&C maakt gebruik van een unieke technologie met gevormde stiften en hardstalen bruggen om de cilinder te beschermen tegen picking, boren en trekken. Het heeft ook een gepatenteerd sleutelsysteem dat het kopiëren van sleutels bemoeilijkt.
 2. DOM IX6SR: Dit cilinderslot maakt gebruik van een tweezijdige vergrendeling en is getest op boor- en trekbeveiliging. Het heeft ook een anti-pick mechanisme en is bestand tegen lockpicking.
 3. KESO 4000S Omega: Dit cilinderslot heeft een speciale technologie om te voorkomen dat de sleutel wordt gekopieerd. Het heeft ook een boor- en trekbeveiliging en is bestand tegen picking.
 4. EVVA ICS: Dit cilinderslot maakt gebruik van een gepatenteerde technologie om de cilinder te beschermen tegen picking, boren en trekken. Het heeft ook een uniek sleutelsysteem met een onbeperkte combinatiemogelijkheid.
 5. Winkhaus BlueCompact: Dit cilinderslot maakt gebruik van een modulair systeem dat het mogelijk maakt om de cilinder eenvoudig te vervangen zonder het hele slot te hoeven vervangen. Het heeft ook een boor- en trekbeveiliging en een anti-pick mechanisme.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de beste cilindersloten met SKG 3 sterren keurmerk die vergelijkbaar zijn met M&C. Het is altijd verstandig om bij de aankoop van een cilinderslot te overwegen wat uw specifieke beveiligingsbehoeften zijn. Zoals een knop op de cilinder of gelijksluitende cilindersloten wat erg prettig kan zijn in gebruik.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.