Logo 112Zwolle

Redactie misdaad 0 reactie(s) zo 07 mei 2023, 16:00

Vrouw (74) uit Zwolle benaderd door zogenaamde bankmedewerker

ZWOLLE – Een vrouw (74) uit Zwolle werd zaterdagmiddag benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. Er waren verdachte transacties gevonden en er moest direct worden ingegrepen. Na het doorgeven van de pincode zou haar pas worden opgehaald.

Mevrouw had door dat het om oplichting ging, speelde mee en liet de politie alles weten. Omdat ze niet thuis was, werd er hulp van bekenden ingeschakeld. De verdachte, een 18-jarige man uit Amsterdam, kon zo gemakkelijk door de politie worden opgewacht in de woning en worden aangehouden.

Bankhelpdeskfraude is een veelvoorkomende manier van oplichting door slinkse criminelen. Het alert maken van veelal oudere, potentiële slachtoffers is essentieel. Praat er dus over met bijvoorbeeld je (groot)ouders. Het helpt!

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.