Logo 112Zwolle

Contract ondertekenen
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 12 september 2022, 18:51

Waar let je op bij het afsluiten van een persoonlijke lening?

Laatst bijgewerkt: maandag 18:51 uur

Sta jij voor een grote uitgave, maar blijkt dat je het financieel door middel van je eigen middelen niet rond kunt krijgen, dan ben je waarschijnlijk genoodzaakt hiervoor een lening af te sluiten. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een auto, maar ook een televisie, wasmachine of droger zijn allemaal voorbeelden waarvoor mensen vandaag de dag een lening afsluiten. De voornaamste reden waarom er wordt gekozen voor een lening, is omdat ze dan niet het volledige bedrag in één keer uit eigen zak hoeven te betalen, maar het in termijnen kunnen aflossen. Natuurlijk met rente, maar dat wordt vaak voor lief genomen. Ook zijn er mensen die geen andere mogelijkheid hebben, dan het afsluiten van een lening simpelweg omdat ze niet voldoende geld tot hun beschikking hebben om een noodzakelijke uitgave te kunnen doen. Omdat het afsluiten van een lening iets is wat we niet dagelijks doen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten.

Hoe gaat het afsluiten van een lening in z’n werk?

Je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuwe televisie of wasmachine, simpelweg omdat de oude het niet meer doet. Nu is enkele weken zonder televisie vaak nog niet het grootste probleem, maar zonder wasmachine is natuurlijk absoluut geen optie. Allereerst is het belangrijk je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Zo is het verstandig om voor de aanschaf van een wasmachine, droger of eventueel televisie te kiezen voor een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening staat de looptijd en ook de te betalen rente vast, waardoor je exact weet waar je aan toe bent. Voordat je een lening kunt afsluiten, is het belangrijk dat je beschikt over alle benodigde documentatie, zoals je loopstrook, legitimatie en ook een kopie van je bankafschrift. Aan de hand hiervan wordt er getoetst of de persoonlijke lening uiteindelijk zal worden verstrekt.

De hoogte van het bedrag

Nadat je alle benodigde gegevens hebt verstrekt, krijg je na enkele dagen te horen of alles is goedgekeurd. Ook hoor je dan direct welk bedrag je eventueel zou kunnen lenen. Hoewel je dit meestal bij de aanvraag moet doorgeven, is het verleidelijk wanneer mogelijk wat extra geld te lenen. Probeer absoluut om dit niet te doen, mits het nodig is. De rente die je betaald wordt natuurlijk alleen maar hoger verhoudingsgewijs, naarmate het bedrag dat je leent, stijgt. Uiteraard is het een ander verhaal wanneer je voor het thuiswerken een nieuwe pc of laptop nodig hebt, dan kan het handig zijn om te doen.

Registratie bij het BKR

In Nederland is iedere kredietverstrekker verplicht een verstrekt krediet boven de 250 euro te melden bij het BKR. Dit is om ervoor te zorgen dat de consument wordt beschermd, maar ook om andere geldverstrekkers te waarschuwen voor eventuele wanbetalers. Houd er dus rekening mee dat ongeacht of je netjes maandelijks aflost, je wel een registratie krijgt. Op het moment dat je dan op het punt staat een woning te kopen, dus een hypotheek moet afsluiten, zal dit van invloed zijn op het uiteindelijk maximaal te lenen bedrag. Het is dus raadzaam om hier dan nog even mee te wachten, voordat je een persoonlijke of andere lening afsluit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.