Logo 112Zwolle

Zonnepanelen
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) za 01 oktober 2022, 17:44

Waarom ook jij zonnepanelen zou moeten nemen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 17:44 uur

Het grootste voordeel aan zonnepanelen op je dak is natuurlijk dat je direct bespaart op je energierekening. Sterker nog als je een beetje geluk hebt en je voldoende panelen kunt plaatsen, kun je hier zelf de volledige stroomkosten mee denken. Uiteraard zijn er naast de financiële voordelen nog tal van andere voordelen te bedenken waar ook jij zou moeten kiezen voor zonnepanelen. Ondanks het feit dat het een flinke uitgave is, betaalt deze zich op lange termijn natuurlijk meer dan terug. Dus twijfel jij of zonnepanelen iets voor jou is? Dan is het goed om de onderstaande voordelen goed in je op te nemen.

Goed voor het milieu

Naast de financiële voordelen welke het laten plaatsen van zonnepanelen met zijn meebrengen, draag je natuurlijk ook bij aan een schoner milieu. Doordat je je eigen stroom opwekt. Wordt de CO2 uitstoot verlaagd. Je doet er dus niet alleen op financieel vlak goed aan om zonnepanelen te laten plaatsen, maar doe je ook iets goed voor je omgeving. Wanneer we dit allemaal doen, zullen we de CO2 uitstoot binnen afzienbare tijd drastisch omlaag kunnen brengen. Kortom, zeker een overweging waard dus.

De waarde van je woning stijgt

Door het laten plaatsen van zonnepanelen ben je natuurlijk in eens voor een deel zelfvoorzienend. Doordat je weinig tot geen kosten meer hebt voor het verbruik van stroom, is dit voor een eventuele koper van de woning natuurlijk ook aantrekkelijk. Daarnaast ontvangt je woning ook een beter energielabel, waardoor deze ook bij een taxatie hoger wordt getaxeerd. Zo heeft het laten plaatsen van zonnepanelen dus zowel een direct fiscaal voordeel, maar ook voor de toekomst. Zo kun je bij het verkopen van je huis zomaar eens enkele duizenden euro’s extra krijgen, waardoor je ook op je eventuele nieuwe woning zo weer een set nieuwe panelen kunt laten plaatsen.

Geen last van de stijgende energieprijzen

Was jij ook altijd iemand die jaarlijks online de verschillende energieprijzen met elkaar vergeleek? Dan hoef je dit natuurlijk na het laten plaatsen van zonnepanelen niet meer te doen. Doordat je op dat vlak volledig zelfvoorzienend bent, is het dus niet heel erg relevant meer wat de stroomprijs vandaag de dag is. Wel is het goed hier kritisch naar te blijven kijken. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je om wat voor reden dan ook wel een beroep moet doen op het stroomnet. Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je voor het stroom wat je dan gebruikt, in ieder geval niet de hoofdprijs betaald.

Snelle terugverdientijd

Met de stijgende energieprijzen is de terugverdientijd van zonnepanelen flink versneld. Zo verdien je gemiddeld al met een jaar of 8 terug. Dat te bedenken dat de gemiddelde levensduur 20 tot 25 jaar is, zorgt ervoor dat je nog zeker 10 tot 15 jaar kunt genieten van gratis stroom, nadat je de volledige investering van je zonnepanelen hebt terugverdiend. Het voordeel is dus, dat je je geld wat normaalgesproken tegen praktisch 0 procent rente op de bank staat, nu kunt investeren in zonnepanelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.