Logo 112Zwolle

Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 02 februari 2022, 1:25

Wilde politieachtervolging over de Veluwe eindigt op A50 bij Beemte Broekland

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:25 uur
BEEMTE BROEKLAND – Een wilde politieachtervolging over de Veluwe eindigde dinsdagavond op de A50 ter hoogte van Beemte Broekland.

De politie zat met meerdere voertuigen achter een wat oudere type Volkswagen Golf aan. De bestuurder negeerde een stopteken waarna de achtervolging werd ingezet. Op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn, ter hoogte van Beemte Broekland, eindigde de achtervolging rond 23.15 uur nadat het voertuig crashte tegen de vangrail.

Inmiddels waren er zo’n 10 politieauto’s bij het incident betrokken. De snelweg tussen Vaassen en Apeldoorn werd volledig afgesloten. Ook de toerit naar de A50 bij Vaassen werd afgesloten.

Bij de crash raakte niemand gewond. De bestuurder, tevens verdachte, werd door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Hij hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

De man moest nog een drugstest ondergaan waarna hij door agenten naar de politieauto werd begeleid. Op het moment dat de agenten met de verdachte naar het politiebureau wilde vertrekken, ging het mis. De verdachte spuugde een agent in het gezicht waarna er een korte worsteling ontstond in de politieauto. Andere agenten schoten te hulp waarna de man een zogeheten spuugmasker om kreeg.

Tijdens het vervoer naar het bureau ging het zo’n 2 kilometer verderop weer mis. De verdachte ging in de politieauto opnieuw door het lint. Hierop werden direct meerdere auto’s naar de agenten in nood gestuurd.

Uiteindelijk is de man met spoed overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn. Hij blijft daar in ieder geval de gedurende nacht vast zitten.

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto van de verdachte afgesleept. Ook een politieauto moest worden afgesleept omdat deze in botsing was gekomen met de auto van de verdachte tijdens de crash.

De A50 werd na ruim anderhalf uur deels vrijgeven voor verkeer. Één rijstrook bleef nog afgesloten omdat er glas op de rijstrook lag. Dit moest eerst worden verwijderd.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.