Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 22 mei 2023, 3:10

Woningen ontruimd in Wezep na vondst mogelijk drugslab, drie personen aangehouden

WEZEP – Veel hulpdiensten waren gisterenavond ter plaatse aan de Stationsweg in Wezep vanwege het aantreffen van een drugslab in een voormalige feestlocatie.

De hulpdiensten kregen omstreeks acht uur een 112melding binnen van een brandgerucht bij het pand. Ter plaatse zou er rook uit het pand zijn gekomen. De hulpdiensten waaronder de brandweer constateerden ter plaatse dat er ‘mogelijk’ sprake van was van een drugslab. Hierop besloten zij de komst van agenten op te wachten. Agenten kwamen in kogelwerende vesten ter plaatse, ook de Dienst Speciale Interventies is ter plaatse gekomen. De Stationsweg (één van de hoofdwegen in het centrum van het dorp) werd volledig afgesloten, evenals omliggende straten.

Volgens omstanders zijn er inmiddels al twee personen aangehouden. Politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer, bevestigd dat er 2 aanhoudingen zijn verricht. Of de verdachten in het pand zijn aangehouden kon Schoorlemmer nog niet melden. Wel wist zij te melden dat er 3 woningen waren ontruimd. Het ging om naastgelegen woningen van het pand waar het drugslab in gevestigd was.

Naast de brandweer, ambulancedienst en het arrestatieteam. Is ook het landelijke faciliteit ontmantelen ter plaatse gekomen. Zij komen ter plaatse om het drugslab te ontmantelen.

Tegen 00.30 uur keerde de rust terug en vertrokken de meeste hulpdiensten uit het dorp. Het pand werd door agenten beveiligd. Zo stonden agenten met zware vuurwapens voor het pand. Morgen gaat in de loop van de dag verder onderzoek verricht worden en wordt het drugslab ontmanteld.

In 2022 werd het pand nog voor een half jaar gesloten omdat er een grote wietplantage in aangetroffen werd. In de jaren voor de corona fungeerde het pand nog als een feestlocatie.

Update

Maandagmorgen heeft de politie een derde verdachte aangehouden.

Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

20:03:45 21-05-23 P 2 BON-02 BR gerucht Stationsweg Wezep 061941 Brandweer Veluwe Noord (Wezep-Hattemerbroek) (Bevelvoeder)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.