Logo 112Zwolle

Redactie overig 0 reactie(s) za 29 april 2023, 17:33

Zweefvliegtuig maakt voorzorgslanding in weiland Dalfsen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 17:33 uur
DALFSEN – Aan de Marsweg in Dalfsen is een zweefvliegtuigje in een weiland terecht gekomen. De piloot van het vliegtuigje heeft een voorzorgslanding gemaakt omdat het niet genoeg thermiek had om in de lucht te blijven. 

De hulpdiensten werden even voor 16.30 uur massaal gealarmeerd voor een ‘vliegtuigongeval’ bij aankomst troffen zij een zweefvliegtuigje aan dat was geland in een weiland achter een woning. De hulpdiensten, waaronder de brandweer hoefden niet in actie te komen. De piloot merkte op dat hij niet genoeg thermiek had om lang genoeg in de lucht te blijven waarop hij besloot het vliegtuigje veilig in het weiland te landden. Voorbijgangers belden direct 112 toen zij het vliegtuigje zagen landen. 

Voor zover bekend raakte de piloot van het vliegtuigje niet gewond. Wel is hij door het toegesneld ambulancepersoneel voor de zekerheid gecheckt laat een woordvoerder van de politie weten.

Locatie

112 Melding

16:17:02 29-04-23 P 1 BON-102 LVO crash (LVO cat.: klein) (zweefvliegtuig) Marsweg Dalfsen 041670 041094 041632 Brandweer IJsselland (OvD Zwolle)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zwolle

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zwolle
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.